Jednou z klíčových hodnot naší části světa je pohodlí. Čím trvanlivější potraviny, tím pohodlnější život. Většina z nás ovšem netuší, jaká je skutečná cena za trvanlivost. Neuvědomujeme si, jak toxické mohou být některé obaly, jak moc jejich výroba, použití i následné zpracování devastuje planetu. Nevíme, jak často dělají z jídla sice poživatelný, ale dlouhodobě nezřídka toxický “odpad". Otázka zní - jak to udělat, abychom mohli nakupovat jídlo pokud možno bez toxinů a hromady zbytečných obalů?
V ČR ojedinělý projekt Bez obalu, (či Facebook) jehož je Petr spoluzakladatelem, chce lidi v naší části světa znovu naučit nakupovat jídlo, ne odpad. Snaží se “vysvlékat" prodej potravin v jednorázových obalech ze všech jeho tajemství, skrytých souvislostí a důsledků. Lidé se tak kromě nákupu zdravého jídla, které neškodí, mohou dozvědět, za co vše při takovém nákupu platí (a to nejen penězmi), aniž by si to uvědomovali.
Petr svou misi za kultivaci českého potravinářství započal už s iniciativou proti plýtvání Zachraň jídlo. Nyní se již naplno věnuje neziskovému projektu Bezobalu, který usiluje o zavedení šetrné formy distribuce potravin bez jednorázových obalů na český trh. Promluví o tom, jakou svobodu může tato změna přinést spotřebitelům i obchodníkům a jak oba projekty osvobodily jeho osobně.